fbpx

Új közlekedési mód a horvát szigetek között

 

2019. június 15-től szeptember 15-ig naponta közlekedik Rijeka és Zadar között az az új gyorshajójárat, amely útközben érinti Krk, Rab és Pag szigetét.

Ez lesz az első és egyetlen gyorshajójárat, amely összeköti Zadart Rijekával, illetve az említett szigetekkel – írja a hrturizam.hrhírportál.

A gyorshajót a zadari GV Lina Iadera nevű társaság üzemelteti, amely már több éve működtet hajójáratokat állami megrendelésre. A társaság igazgatója, Drazen Montana az után döntött a járat indítása mellett, hogy rengetegen érdeklődtek nála, hogy lehet a leggyorsabban eljutni Zadarból Rabra vagy Krk szigetére.

Az igazgató elmondta, hogy a klasszikus „lassú” hajójáratok, illetve komphajók általában nyolc óra alatt teszik meg az utat Rijeka és Zadar között, ezért általában éjszaka közlekednek. Ezzel szemben a gyorshajónak csupán négy órára van ehhez szüksége, Rijeka és Krk között pedig kevesebb, mint egy óra a menetidő.

A Melita nevű hajó 180 személy befogadására képes. A klimatizált járművön italokat is lehet vásárolni, ingyenes wifi jár a jegy mellé, mi több, kerékpár is szállítható a fedélzeten. A hajó minden nap közlekedik, útvonala: Rijeka – Krk – Rab (Lopar) – Pag (Novalja) – Zadar, majd vissza. Akik csak egynapos kirándulás keretében keresnék fel Krk, Rab vagy Pag szigetét, azok számára is ideális az új járat.

A hajó útvonala

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!