fbpx

Sokarcú Dalmácia!

 

Az aktív pihenés híve vagy, de a nevezetességek is érdekelnek?

Ha szeretsz sportolni, akkor a következő cikk neked szól! Akkor se csüggedj, ha kevésbé vagy oda a mozgásért, rövid ismertetőnkben neked is kínálunk néhány látnivalót, amit kár lenne kihagyni.

Dalmácia tele van olyan kihívásokkal, melyek csak arra várnak, hogy meghódítsuk őket. Íme néhány jó hely, ahová érdemes kimozdulni:

Brač sziget

Horvátország egyik legnépesebb szigete, Split és Makarska között terül el és elég nagy ahhoz, hogy 1 hétre elég látnivalót kínáljon.

A Szigetnek 22 kisebb-nagyobb települése van, valamint 12 lakott, és 5 lakatlan házcsoportja. 778 méteres magasságával a Vidova Gora a horvátok legmagasabb szigete. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik a Zlatni rat strandra, illetve a Hvar és Vis szigetekre.

Brač szigetén akár egész nap strandolhatunk, de búvárkodásra, úszásra, kirándulásra, futásra vagy kerékpározásra is számos lehetőség van.

Bluesun Hotel Elaphusa hotelban Bol városában 26 teniszpálya, szörf, búvárklub, fitnesz, golf, szimulátor, bowlingpálya és egyéb létesítmények várják a vendégeket.

 

Paklenica

Starigrad Paklenica egy kis kikötő település a Velebiti kanális partján. Az antik Argyruntum város alapjain épült. A Paklenica park bejárata is itt található. Starigrad településen a hegy és tenger találkozását élhetik meg az ide látogatók, és emiatt kedvelt a fürdőzők és hegymászók körében is.

Hosszú kilométeren nyúló kavicsos strandjai miatt kiváló gyermekes családoknak, míg a Velebit és Paklenica masszív hegyeit rendszeresen látogatják a köteles mászók és a free- climbing szerelmesei. A hegymászáson és free-climbingon kívül a sport és rekreáció szerelmesei  barlangászhatnak, kajakozhatnak és kenuzhatnak, valamint  a Zrmanje-n raftingolhatnak.

Ugyanígy rendelkezésükre állnak teniszpályák, sportcentrumok és különböző kellékek vízi sportokhoz. A séta kedvelők és a növény gyűjtők barangolhatnak a gyönyörű sétányok keskeny vonalain a nemzeti park szívében. Az óvárosban régészeti lelőhelyeket és műemlékeket nézhetünk meg, melyek közül a legismertebb a  Petar Hektorović villa. Starigrad Paklenica óvárosában nyáron többszöri alkalommal “Halász estéket” szerveznek, festákat tartanak, ami szinte minden dalmát településen megrendezésre kerül. Hal és bor mellé, olívaolajat és kenyeret kínálnak, valamint a jó zene mellett garantált a jó hangulat.

A hotelekben késő estig tartó, elő zenés estékkel várják a vendégeket, ahol a környék specialitásait is kipróbálhatják (hal specialitások, bárány, pršut és sajt). Starigrad-ban számos étterem és konoba kínálja a helyi specialitásokat, melyek közül kifejezetten ajánljuk a  „4 Ferala“, „Ante“, „Miramar“ éttermeket és„Bava“ konobát.

Tučepi

Tučepi kis település a Makarska riviérán. Hosszú strandjáról híres (3 km), melynek sétánya fenyvesek mellett húzódik. A „Kreševska povelja“-ban említik elöszőr 1434-ben. A dokumentum horvát és bosnyák nyelven íródott.

Ne felejtse el megtekinteni Tučepi  és környékének nevezetességeit, mint a  Gospina Rođenja templomot (1703-ból), a Szent Rok templomot (1730-ból), a Padova-i Szent Ante templomot (1898-ból),a Szent Vid templom alapjait, Šarić tornyot, a Bušelić tornyot, a Lalić tornyot és barokk nyaralókat. Tučepi-ben talál halász és turisztikai kikötőket, jahtokat.

Nyári hónapok folyamán festákat szerveznek, ahol étel, ital és kellemes zene mellett szórakozhat hosszú éjszakákba nyúlva.Érdemes beutazni a mindössze 5 km-re levő Makarska-t. Makarska az egyik legismertebb turisztikai úti cél a horvát tengerparton, gazdag turisztikai kínálatáról ismert.

A sport és rekreáció szerelmesei a foci, tenisz, röplabda, kosár, biciklizés, vitorlázás, jet-ski és további aktivitások közül választhatnak. Amennyiben a helyi gasztronómiai kínálattal szeretne megismerkedni, látogassa meg a  „Tanaris“,„Gusari“éttermet, a„Stari Dvor-t” vagy a „Barba“ konobákat.

 

 

 

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!