fbpx

Séta a pulai amfiteátrumnál

 

Pula egyik leghíresebb látványossága az amfiteátrum.  Könnyen odatalálhatsz, hiszen rengeteg helyen ki van táblázva. A növekvő tömeg láttán biztos lehetsz benne, hogy jó felé jársz. Az aréna közelében nagyon nehéz parkoló helyet találni, ami nem is akkora probléma, hiszen séta közben lehetőséged nyílik rá, hogy felfedezd a várost.

A Római Birodalom Kr.e. 177-ben foglalta el az Isztriai-félszigetet. Augustus császár uralkodása alatt épült a kikötő, a színház, templomok, és az amfiteátrum. Ennek az arénának az az érdekessége, hogy a Római Colosseummal egy időben készült. Kr.e. 27-től Kr.u. 68-ig épült.

Az aréna 4 szintje összesen több mint 20000 néző befogadására volt alkalmas, habár akkoriban a település népessége mindössze 5000 fő volt. A nézők fele ülve nézhette végig a küzdelmeket, míg a többiek állva. Esős időben ponyvát húztak az aréna fölé, tűző napsütésben pedig árnyékolókat használtak, így az amfiteátrumot egész évben tudták használni az időjárástól függetlenül is. Elsősorban gladiátorok küzdöttek egymással az arénában, de emellett vadállatokkal is harcoltak, harcászati- és vadászati bemutatókat is tartottak, valamint itt tartották a nyilvános törvénykezéseket. Az alagsorban voltak a gladiátorok fülkéi, a vadállatok ketrecei, valamint itt tárolták a díszleteket is.

Napjainkban a Pulai amfiteátrum még mindig a szórakoztatást szolgálja, azonban manapság koncerteket, operákat, előadásokat, és fesztiválokat szerveznek benne. Minden hónapban gladiátor viadalokat tartanak az arénában. Ilyenkor napközben jelmezes felvonulás van, este pedig statiszták mutatnak be izgalmas gladiátor harcot. Meg lehet ismerkedni a római kor ételeivel és italaival, ráadásul ezek a programok ingyenesek. Legközelebb június 8-11 között rendezik meg a Pulai Gladiátor Napokat. Használj Te is ENC kütyüt, hogy még időben odaérj a rendezvényre 🙂

Címkék: ,

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!