fbpx

Rijeka kulturális örökségei

 

Rijeka a Kvarner-öböl partján található, Split és Zágráb után a harmadik legnépesebb horvát város, valamint az ország legfontosabb kikötője. A Monarchia idején ez volt az állam legnagyobb kikötője, és napjainkban is a kikötő és a Hullámtörő, mely kb. 2 km hosszan nyúlik el, a legfontosabb „magyar” látnivaló.

Mindenképp meg kell említenünk továbbá a Korzót, mely Rijeka társadalmi és arisztokrata életének középpontja a XIX. századtól számítva. Számos szecessziós épületet találsz ha erre sétálsz, amelyek ma már szállodaként vagy irodaként működnek. Központi látnivaló az Óratorony, mely magán viseli az osztrák idők jegyeit.

Rijeka egyetlen grandiózus, barokk temploma a Szent Vitus Székesegyház. Egy velencei templom alapján építették, belseje barokk stílusban lett kialakítva, azonban mégis gótikus keresztet fedezhetsz fel az oltáron. Tovább haladva a Korzón, eljutunk egy új városrészbe, melyet a XIX. század végén építettek ki, szintén szecessziós stílusban. Ha erre jársz a halpiacot semmiképpen se hagyd ki, különleges élmény lehet a rengeteg tengeri herkentyű.

Mindenképp említésre méltó még a Rijekai Színház és a Batthyány Villa, melyek szintén magyar vonatkozásúak. A Trsat vár pedig Rijeka egyik legkülönlegesebb látnivalója. A város elején egy erdővel körül ölelt 140 méter magas dombon fekszik, lábánál a várossal, jobbról pedig a Rjecina szurdok meredek falaival.

 

Címkék: ,

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!