fbpx

Omis festői szépsége

 

Omis sokak szerint, elhelyezkedéséből fakadóan Horvátország legszebb városa. Az Omiska Dinara hegység lábánál, és a Cetina folyó kanyonjában terül el, Split és Makarska között. A régi kikötő város egykor kalóztanya volt, mára azonban a nyugodt környezetre vágyó és családos turisták közkedvelt üdülő paradicsoma lett. Az aktív pihenés szerelmeseinek tökéletes választás, hiszen számtalan lehetőség vár azokra, akik nem csak a tengerparton pihenve szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

Omis festői szépségű és vadregényes tája felejthetetlen természeti szépségeket ígér. A Cetina folyó szurdokához, vagy a Mosor hegység tájaira kirándulva egyaránt pazar látványban lesz részed. A folyó  szurdokához vezető túra kb. 6 kilométer hosszú, a Velika- és Mala-Gubavica vízesések mellett vezet el.  A környező sziklákon Horvátország szerte legszebb környezetben mászhatsz sziklát, raftingolhatsz, kajakozhatsz, vagy akár hajó útra is mehetsz. Ha a túrázást részesíted előnyben, és igazán kalandvágyó kedvedben vagy, megmászhatod az Omiska Dinara 864 méter magas csúcsát is.

Azonban ha a fürdőzést részesíted előnyben akkor sem fog csalódást okozni Omis. A Cetina folyó a hegységben utat törve magának, itt ömlik az Adriai tengerbe. Ennek következtében hatalmas mészkősziklák, és meseszép szurdokok keletkeztek. A város lélegzetelállító strandját a folyó által hozott hordalék alakította ki, melyet méltán neveznek a leglenyűgözőbb strandnak az egész Adrián. A Velika Plaza 700 méter hosszan terül el a központban, finom homokos partján könnyen tudsz röplabdázni, tollasozni, vagy akár csak pihenni naphosszat.

Egy szó mint száz, Omisban biztosan megtalálod a számodra legvonzóbb programot!