fbpx

Omis legszebb strandjai

 

Az Omiš riviéra Split és Makarska között húzódik. Macskaköves utcák és a helyi vidéki építészet számos példája repíti vissza a látogatót a horvát tengerpart régmúltjának hangulatába. Ez a terület volt a homok kitermelés, a hajóépítés, de a rettenthetetlen kalózok központja is. A 30 km-es Omiš riviéra olyan nyugodt, békés nyaralást ígér, melyet csak a buja természet és a kis halászfalvak nyújthatnak. Változatos strandok jellemzik, akár kavicsoshomokos vagy köves, egyaránt kedvelt a kisgyermekes családok, kalandra vágyók, vagy párok körében, akik a csendet és a magányt keresik. Számos szálláslehetőség közül válogathatunk Omišban vagy a környező településeken, mint Duće, Nemira, Lokva Rogoznica vagy Mimice.

ENC bérlés esetén Omis környéki célponthoz válaszd Közép-Dalmácia, Sibenik-Split környéke útvonalat, és mindenképpen ügyelj a kategória választásra is 🙂

 

Nemira

Ezen kis településen, mely csak 3 kilométer távolságra helyezkedik el Omistól, két kavicsos strand található. Sűrű fenyvessel szegélyezve, melyek hűsítést biztosítanak a nagy meleg esetén, a főúttól és ezáltal forgalmi csomóponttól távol. Nemira ideális választás családos vendégeknek kis gyermekkel. Attól hogy városi zajtól mentes, még nem hiányzik semmi az alapvető szolgáltatásokból, mint kávézók, élelmiszerboltok és éttermek.

 

Duće

6 km hosszú homokos strandjai teszik Duće-t az egyik legkedveltebb fürdőhellyé, főleg családosok számára, akik kisgyermekkel érkeznek. Duće különlegessége abban rejlik, hogy a házak, apartmanok, kávézók és éttermek közvetlen a part mellett vannak, így a fürdés szüneteiben kóstolgathatjuk a dalmát ételkülönlegességeket, vagy leülhetünk egy üdítőre és a élvezhetjük a tücskök zenéjét.

 

Lokva Rogoznica

 

Félúton helyezkedik el Omiš és Brela között, Lokva Rogoznica gazdag rendezett kavicsos és néhány homokos strandja. Eme kis és csendes településen is megtalálhatóak az alapvető szolgáltatások, élelmiszerbolt, étterem és posta.

 

Ruskamen

Ez a kis turisztikai település sok érdekességet rejt magában. Amellett, hogy kiemelt helyszín a vitorlázóknak, fontos megemlíteni, hogy az egyik legrégebbi nudista strand az Adriai tengeren. Figyelmet érdemel az itt található búvárközpont, mely látogatásokat szervez amfóra lelőhelyekhez Maloj Luci és Vruji településekre, így méltán sorolják Európa legjobb és legcsodálatosabb búvárhelyei közé. Kavicsos strandjai vannak, ahol a fenyvesek hűvös árnyékában pihenve kisebb hajókat, csónakot és vitorlást is bérelhetünk.

 

Mimice

Szállást a közeli szomszédos településen Mimice-n ajánlunk, mely biztosan elvarázsol majd csendes, mediterrán hangulatával és csodálatos márvány fehér homokos strandjaival.

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!