fbpx

Mikor utazhatunk már Horvátországba?

 

Igyekszünk naprakész és hiteles információkkal szolgálni a kiutazással kapcsolatosan, ezért rendszeresen szemlézzük az új horvát és magyar információkat, illetve az információk pontosítása érdekében telefonon is egyeztetünk a kormányzati szervekkel és hatóságokkal.

 

Felhívtuk május 11-én a zágrábi magyar konzulátust, hogy megtudjuk, milyen feltételekkel utazhatunk jelenleg Horvátországba:

A konzulátus tájékoztatás alapján, országonkénti bontásban napi frissítéssel tájékoztatnak az alábbi konzuli weboldalon:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

 

Felhívtuk  a rendőrséget, hogy aktuálisan milyen következményekkel jár, ha kiutazunk Horvátországba (nem ingázás céljából):

Mindegy, hogy mennyi időre lépi át valaki a horvát határt, a hazaérkezést követően 2 hetes hatosági karantént rendelnek el. Kifelé és hazafelé is meg fogják kérdezni, hogy hova megy és hol volt, amelyet igazolni is kell. Kötelező a maszk és a kesztyű.

 

Május 4. és 11. közötti 7 napon is tovább javultak a horvát adatok:

A 2196 fertőzött személy 81%-a már meggyógyult, csupán 321 a betegek száma, a halálozási mutató pedig Európában az egyik legalacsonyabb!

 

Napi adatokat itt talál a horvátországi koronavírus helyzetről!