fbpx

Merülj le az Adriai-tenger mélyére

 

Horvátország rengeteg lehetőséget kínál a búvárkodás szerelmeseinek. Az Adriai-tenger igen gazdag állat- és növényvilággal rendelkezik, továbbá hajóroncsok teszik igazán felejthetetlenné ezt az élményt. A szárazföld belsejében is merülhetsz, hiszen számos édesvízi barlangban van lehetőség búvárkodni.

Országszerte találhatók búvárközpontok, ahol felszerelést kölcsönözhetsz, megismerkedhetsz a búvárkodás alapjaival vagy éppen kamatoztathatod a már megszerzett tudásodat. A rengeteg búvárközpont közül jó néhány helyen beszélnek magyarul is, így könnyebben felteheted a kérdéseidet, továbbá biztos, hogy minden fontos információt megértesz majd.

A horvátországi rendelet szerint csak az merülhet, aki rendelkezik az illetékes révkapitányság által kiadott engedéllyel. Erre csak abban az esetben nincs szükség, ha  a búvár rendelkezik a Horvát Búvárszövetség által kiadott tagsági igazolvánnyal. A merüléshez kötelező az orvosi igazolás, vagy ennek hiányában egy helyszíni nyilatkozat, továbbá szükséges még búvár biztosítás. A helyi törvények értelmében szigorúan tilos bármit felhozni a tengerfenékről. A tengerfenék kutatáshoz külön engedély kell az illetékes minisztériumtól.

Horvátországban vannak olyan területek, ahol nem engedélyezettek a merülések. Ilyen helyek például: Krka Nemzeti Park, Brijuni, Kornati, Lim-csatorna, Malotonski-öböl, továbbá a nemzeti parkok területén, kikötők közelében, és olyan helyeken, ahol jókora a hajóforgalom. Az egyénileg búvárkodóknak érdemes utánanézni, hogy milyen egyéb területeken és esetekben tiltott a merülés.

A következő merülő helyek a legnépszerűbbek: Brac-sziget, Hvar, Rovinj, Cres-sziget, Pag-sziget, Dubrovnik. Hosszan lehetne sorolni a jobbnál jobb területeket, így az a biztos, ha Te nézel utána, hogy számodra melyik a legszimpatikusabb.

Figyelmedbe ajánlom a Croatia Divers honlapját, ami képeken mutatja be a búvárközpont közelében megtekinthető víz alatti természeti képződményeket: http://www.croatiadivers.com/en/divesites-korcula.shtml

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!