fbpx

Mártózz meg a Krka Nemzeti Park vízesésénél

 

A nemzeti park elnevezése ne tévesszen meg, ugyanis ez a gyönyörű terület nem a Krk szigeten, hanem Sibenik település közelében található. Horvátország egyik közkedvelt célpontja, mert a kirándulás mellett, vízesések között lehet fürdőzni ezen a káprázatos helyen.

A vízeséseket megközelítheted hajóval, busszal, kerékpárral, illetve gyalog is. Válaszd az utóbbi lehetőséget és a közel 1 km-es úton nézd meg a régi vízerőművet, kovácsműhelyet, malomot, és egy lenmosót. Emellett gyönyörködhetsz ebben a csodálatos látványban, és ha szemfüles vagy, különleges állat-, és növényfajokat fedezhetsz fel.

A Skradinski buk a Krka folyó leglátogatottabb vízesése. A szezon vége felé a folyó vize gyakran melegebb mint a tenger. Próbáld ki Te is! 😉 Arra azonban felhívnám a figyelmed, hogy a vízben lévő kövek csúsznak, így érdemes vízi cipőt használni, továbbá figyelni kell arra is, hogy a kövekről lelépve hirtelen mélyülhet a víz.

Amennyiben időd engedi, látogass el a Visovac szigetre, a Krka monostorhoz, és a Burnumhoz.

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!