fbpx

Kétszáz ember megsérült a végigsöprő szélvihar miatt Horvátországban

 

 

Drámai állapotok voltak Horvátország északi részén a vihar miatt.

Horvátország-időjárás-szél
Szélvihar söpört végig Horvátország északi részén, akadozik a közlekedés
Zágráb, 2019. május 13., hétfő (MTI) – Szélvihar söpört végig hétfőre virradóra Horvátország északi részén: az erős szél fákat döntött ki, háztetőket szakított le, fennakadásokat okozva a közlekedésben, a többi között Zágrábban és a környékén is. A viharos szél miatt mintegy kétszáz ember megsérült a jelentések szerint.
A nagy erejű széllökések miatt a Zágráb-Split autópálya egyes szakaszait és a Sveti Rok alagutat is lezárták, az autópálya többi részén pedig a száz kilométer/órásnál is nagyobb széllökések miatt sebességkorlátozást rendeltek el.
Zágrábban a buszok és villamosok is késéssel közlekednek vagy el sem indulnak.
A tűzoltók éjjel kétszáznegyven helyen dolgoztak a kárfelszámoláson.
A meteorológiai szolgálat szerint az erős szél a nap folyamán sem gyengül, az ország egyes részein pedig esővel és havas esővel is párosul. A legmagasabb fokú, vörös riasztást adtak ki a hegyvidéki területeken, az ország többi részén narancssárga riasztás van érvényben.

Szélvihar söpört végig hétfőre virradóra Horvátország északi részén: az erős szél fákat döntött ki, háztetőket szakított le fennakadásokat okozva a közlekedésben, a többi között Zágrábban, és a környékén is. A viharos szél miatt mintegy kétszáz ember megsérült.

A nagy erejű széllökések miatt a Zágráb–Split-autópálya egyes szakaszait és a Sveti Rok-alagutat is lezárták, az autópálya többi részén pedig a 100 km/h-nál is nagyobb széllökések miatt sebességkorlátozást rendeltek el.

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!