fbpx

Július első hétvégéje: növekvő forgalom a horvát autópályákon

Július első hétvégéjén már erős volt a forgalom a tenger felé a horvát autópályákon. Néhány kilométeres dugók már most kialakultak, de ez még nem az augusztusi helyzet.

Július 2-án, a főszezon első szombatján erősen megélénkült a forgalom a tenger irányába. Hosszú évek tapasztalatai alapján a kritikus pontnak számító Lucko fizetőkapunál (Zágráb alatt, ahová pl. a Letenyéről érkező autópálya is becsatlakozik) ma reggel 1-2 kilométeres sorok alakultak ki a tenger irányába. A HAK (Horvát Autóklub) jelentései szerint a sor hossza a délelőtti időszakon belül teljesen változó volt, 14 óra környékén 500 méteresen dugóban álltak az autók, de korábban már voltak kevésbé zsúfolt időszakok is.

14 óra után a visszatérő forgalom is megerősödött Luckonál, 4 kilométeres sor várakozott Zágráb felé. Visszafelé, ugyanitt található a Demerje fizetőkapu, ahol csak kártyával lehet fizetni. Itt nem volt torlódás.

Az ország többi részén is erős volt a forgalom. Az ismert „problémás helyek” belassultak ma reggel. Az isztriai autópálya szlovén határán 3 kilométeres volt a sor. Az Isztriai-félszigetre vezető Učka-alagútnál egykilométeres volt a torlódás.

Mostantól arra kell készülni, hogy szombatonként egyre erősebb lesz a forgalom a horvát autópályákon. A legnagyobb forgalomra augusztus első két szombatján kell majd számítani, utána már szép lassan gyengül a szombati dugó.

 

(forrás: nyarilap.hu)

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!