fbpx

Isztria zamata

 

Az isztriai ételekben az olasz gasztronómia ízei köszönnek vissza. Ezen a területen közkedvelt ételek a pizza, a rizottó, és a pastaciutta. A tengerparti részeken rengeteg szardíniát, kagylót, tintahalat és tonhalat fogyasztanak, amelyeket frissen halásznak ki az Adriai-tengerből. Az osztrigák az Isztriai-félszigeten található Lim-fjordból származnak, így ott tudsz igazán friss és barátságosabb árú osztrigát kóstolni. Az egész országban, így az Isztrián is nagyon népszerű a fagylalt, a cevapcici, és a girice. Az utóbbi egy kisméretű szardellafajta lisztbe forgatva és olajban kisütve.

A térség leghíresebb étele az isztriai sonka, a pršut. A neve igen hasonló az olaszok sonkájához, ami nem véletlen, hiszen az elkészítési technikája és a receptúrája is nagymértékben hasonlít. Népszerűsége rohamosan növekszik, ami a minőségének köszönhető, azonban ez az árán is látszik. Bátran kóstold meg ezt az ízletes sonkát!

Az Isztria gasztronómiájára jellemző a különböző fűszerek használata. Az ételeket bazsalikommal, majorannával, rozmaringgal, zsályával, és további fűszerekkel teszik igazán ízletessé.

Ha te is odavagy a tenger gyümölcseiért, akkor bátran kóstold meg a különböző halételeket és kagylókat! A dagnje, azaz fekete kagyló igen közkedvelt a horvátok és a turisták körében is.

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!