Ismét drágulnak a horvát autópályadíjak!

2017.07.01-jétől újra emelkedni gofnak Horvátországban az autópályadíjak. Az áprilisi 5 százalékos emelés után, most újabb 10 százalékot emel az autópálya-üzemeltető cég. A hétvégi emelés azonban csak a turisztikai főszezonban, vagyis, július 1-jétől szeptember 30-ig tart.

Az árak növekedésének hátterében az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére vonatkozó reformtervezet áll. Az államadósság 13,5 százalékát teszi ki az ágazat tartozása, összesen 5,2 milliárd eurót kell visszafizetniük a Világbanknak, mely idén 1,14 milliárd eurót jelent, és évről évre növekedni fog. A bevételek nem fedezik a törlesztőrészletet, így ez az árak emelkedéséhez vezetett.

Lesznek olyan szakaszok, ahol nem fognak emelkedni a díjak, azonban a Zágráb-Rijeka útszakaszon 77 kunára azaz 3205 forintra emelkedik a fizetendő összeg, Zágráb és Split között pedig 199 kuna vagyis 8283 forint az útdíj. Aki nem Letenyénél hagyja el a magyar határt, ( Eszék, Udvar, Drávaszabolcs) 134 kunát fog fizetni a Zágrábig tartó útszakaszra.

Mi már belekalkuláltuk árainkba a növekedést, így nem kell magasabb előleget fizetni annak, aki ENC-vel utazik! 🙂

2 thoughts on “Ismét drágulnak a horvát autópályadíjak!

  1. Nagyon meg vagyok elégedve a kütyüvel.kikerülve a sorban állást,várakozást.mindenkinek ajánlani tudom.kb.3 órát spóroltak meg a menet időböl.pl.szombaton 26-án zágrábi kapunál hazafelé 4km sor volt.mi megállás nélkül átjutottunk.csak ájánlani tudom.köszönöm szépen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük