fbpx

Információk a horvát belépési adatlap kitöltéséhez

 

Beutazás előtt a belépési adatlapot ki kell tölteni!

 

Nem kell koronavírus teszt!
Nincs karantén se beutazáskor, se hazaérkezéskor!
Horvátország biztonságos célország!

 

2020. május 28-tól az Európai Unió meghatározott tagállamai (Magyarország, Ausztria, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovénia, Németország, Csehország és Szlovákia) állampolgárainak Horvátországba történő beutazáskor a továbbiakban nem kell külön igazolniuk beutazásuk célját, hanem a COVID-19 járványt megelőző feltételek mellett utazhatnak be, azonban továbbra is kötelesek betartani a horvát járványügyi előírásokat.

 

Beutazáskor elegendő egy egyszerű belépési adatlapot kitölteni!

 
A belépési adatlap mobiltelefonról is könnyen kitölthető!

Az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében a belépési nyilatkozaton rögzíteni szükséges az úticélt, a mobilszámot és az e-mail címet.

A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát és magyar hatóságok is azt javasolják, hogy a beutazók az adataikat előre töltsék fel a magyar nyelvű https://entercroatia.mup.hr/ honlapon keresztül.

Az adatok honlapon keresztül történő feltöltését követően, egy visszaigazoló e-mail üzenetet küldenk (ezt kell bemutatni a határon) a Horvát Közegészségügyi Szolgálat útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkkal.

Az adatok rögzítése legkésőbb a határnál személyesen is megtörténhet, ilyenkor a horvát határőrök rögzítik a kérdésekre adott válaszokat. Tehát emiatt nem kell visszafordulni a határról, de jelentősen feltarthatod ezzel a határ forgalmát!

Ha az gépjárműben utazók azonos szálláshelyre utaznak, akkor elegendő egy személy nevére, mint „fő utas” (praktikusan a vezetőre) kitölteni az adatlapot, és az Új utas hozzáadása funkcióval rögzíteni a többieket. Ha a közösen utazók különböző helyekre utaznak, vagy szállnak meg, akkor mindenkinek külön adatlapot kell kitölteni!  Ha az utazók több helyen szállnak meg az utazás közben, akkor az összes szállást rögzíteni szükséges az Adjon hozzá egy szálláshelyet funkcióval.

 

Segítség a kitöltéshez

 

 1. Beutazás indokához a kiválasztható listából kell választani: személyes/család vagy üzleti/gazdasái vagy turisztikai.
  Ha nyaralni utazol, a turisztikai célt válaszd!
 2. Kiindulási országot értelemszerűen töltsd ki, a HUN betűk beírásával előugrik a Hungary, ezt válaszd!
 3. Az utazás időpontjához az indulás és érkezés napját jelöld meg a felugró naptár segítségével!
 4. A kijelölt „fő utas” az a személy, aki információkat szolgáltat a járműben lévő összes utasról. Figyelem, előbb a keresztnevet írd, aztán a vezetéknevet, majd a születési dátumot akár a naptár segítségével, a mobilszámod pedig külföldről hívható formátumban. Az okmány típusánál választani szükséges, hogy az útleveleddel vagy személyi igazolványoddal fogod magad a határon igazolni, így annak a számát kell megadnod az okmányszám mezőben. Az okmányt kiállító országnál, majd az állampolgárságnál is kezdd a hun begépelésével, majd felugrik a Hungary és azt válaszd ki! Azt az e-mailt írd be, amelyen fogadni tudod a visszaigazolást.
 5. Következő kötelezően megválaszolandó kérdés, hogy a fő utas átesett-e már a koronaírus betegségen, amelyre az igen vagy a nem választható ki.
 6. Amennyiben az utazást megelőző 14 napban utaztál külföldre, akkor itt az igen-t válaszd, különben a nem-et.
 7. Amennyiben a lakóhelyed karantén intézkedés alatt van, akkor válaszd az igen-t, különben a nem-et.
 8. Ha érintkeztél az utazás előtt koronavírus fertőzöttel, akkor az igen-t válaszd, különben a nem-et.
 9. Ha a gépjárműben ülők együtt utaznak, ugyanazon szállásra vagy szállásokra, akkor egyszerűen az Új utas hozzáadására kattintva kell minden utas adatait megadni. Ha elrontottad, akkor a hozzáadott utasokat a törlés gombbal törölheted.
 10. Ezt követően szükséges megadni a szálláshely adatait. A szálláshely típusánál is választani kell az alábbiak közül: idegenforgalmi szálláshely, saját ingatlan, saját hajó, saját lakókocsi/utánfutó vagy üzleti szálláshely. Ha turisztikai célból foglaltál szállást, akkor az idegenforgalmi szálláshelyet válaszd!
 11. A szálláshely neve, helye, címe és a tartózkodás dátumának kitöltéséhez használd a szállás  visszaigazolásban szereplő adatokat, akkor azokból biztosan beazonosítható lesz. Ha a gépjármű utasai több szálláson is tartozkódnak majd az utazás alatt, akkor az adjon hozzá egy szálláshelyet segítségével adhatod meg az újabb adatokat.
 12. Ha mindent kitöltöttél, akkor a négyzet bejelölésével beleegyezésed kell adni ahhoz, hogy az adatokat felhasználhassák a horvátországi utazásod bejelentése céljából, valamint az egészségügyi védelemre vonatkozó információk továbbítása és szükség esetén, a járvány-szakértővel való kapcsolat létesítése érdekében.
 13. Eztán már csak a kék KÜLDÉS gombra kell kattintanod és várnod e-mailben a visszigazolást, amely a határátlépéshez szükséges. Fontos, hogy az adatlap/utazási bejelentés csak az adatlapon megadott útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt érvényes.
 14. A beküldést követően mobilon azonnal visszaigazolást kapsz (lásd az alábbi képet), és az e-mail is megérkezik a postaládádba. Az e-mail feladója az Enter Croatia, a tárgya pedig „Horvátországi utazás bejelentése”. Az e-mail 2 pdf csatolmányt tartalmaz:
  • az egyik az itt elolvasható biztonsági utasításokat tartalmazó Utasítás.pdf,
  • a másik pedig  az Utazás bejelentése.pdf, amely tartalmazza a belépés bejelentési számát. Ezt a pdf dokumentumot kell kinyomtatni és magunkkal vinni a határátlépéshez!

Ha esetleg nem kérnék el a határon a megkapott visszaigazolást, nyugodtan beléphetsz az országba.

A horvát határrendőrség iránymutatása szerint a Horvátországon keresztülutazóknak, tehát a tranzitálóknak nem kell kitölteni az adatlapot.

Amennyiben Horvátországban egy magyar állampolgár a COVID-19 fertőző betegség tüneteit észleli magán, kérjük, hogy hívja a 112 segélyhívó vagy 113 koronavírus segélyhívó telefonszámokat!

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

 

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!