fbpx

Idén nem emelik szezonálisan a horvát autópályadíjakat

 

Oleg Butković, horvát közlekedési és infrastrukturális miniszter kijelentése értelmében, a rendkívüli helyzetre való tekintettel, idén nyáron nem drágulnak a horvát autópályadíjak.

Az információ még nem hivatalos, erről határozat még nem látott napvilágot. Ezt a miniszter ma jelentette ki újságírói kérdésre, amikor az isztriai Y-autópálya felújítási munkálatait látogatta meg.

Horvátországban két tarifa van érvényben az autópályadíjakra. Nyáron, a főszezoni időszakban, minden évben magasabbak az árak körülbelül 10-15 százalékkal. Ez az időszak szeptember végén véget ér és onnantól ismét olcsóbban lehet utazni.

A mostani intézkedés célja az lenne, hogy a hazai turisták, akik nem szívesen választják a drága autópályákat, is olcsóbban érjenek le a tengerpartra. A nyári szezonnal kapcsolatban még szinte minden bizonytalan Horvátországban, de egy biztos. A hazai vendégekre, akik általában csak a forgalom 10-12%-át teszik ki, jobban kell támaszkodniuk a tengerparti vendéglátóknak.

Címkék:

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!