fbpx

Idén már optimisták a Horvátországba utazók

 

A bizonytalan helyzet ellenére a válaszolók határozottan kitartanak a főszezoni utazási szándékuk mellett, se az időponton, se a nyaralás helyszínén nem terveznek változtatni. Legnagyobb félelmük, hogy az utazáshoz nem lesz elegendő a védettségi igazolvány, illetve hogy friss negatív PCR teszthez kötik a beutazást. A Horvátországba utazó magyarok közül évről évre egyre többen bérelnek ENC készüléket, amellyel kényelmesen kiváltható a helyszíni fizetés a horvátországi autópályákon.

 

Utazol idén Horvátországba? 2021. április utolsó hetében 120 Facebook olvasó töltötte ki a No Roaming ENC online kérdőívét.

A válaszolók 93%-a júliusban és augusztusban (56-56 fő), 20% az előszezonban (23 fő), 16% az utószezonban, míg 13-an már csak jövőre terveznek Horvátországba utazni. A kitöltők többsége családosan utazó, 52%-uk 41-55 év közötti, 31%-uk 26-40 év közötti, egynegyedük 55 évesnél idősebb, míg 3%-uk 25 év alatti.

Közel 60%-uk legalább 1 hónappal az utazás előtt meghozná a végső döntést, egyharmaduk több mint 2 hónappal, 25% 31-60 nappal előtte tervez dönteni. 22%-uk 15-30 nappal előtte, míg egyötödük csak az utolsó 2 hétben dönt.

A döntésben jelentős szempontként a legtöbben (50-en) a „már eldöntöttem, biztos, hogy utazunk” választ jelölték be. 40%-uk elsősorban az interneten fog tájékozódni, 30% a magyar hivatalos tájékoztatás alapján tervezi meghozni a végleges döntést. A válaszolók közel ötödének fontos, hogy egyeztessen a szállásadóval, illetve tájékozódjon az aktuális horvátországi fertőzési és oltási adatokról is.

A 120 válaszoló átlagosan 74% esélyt adott az horvátországi utazásának, pontosan 25%-uk 100%-ra veszi, további negyedük 90 és 99% közötti értéket jelölt be. Csupán 14 fő adott 50%-nál kevesebb esélyt, míg 20-an pontosan 50%-ra, 20-an pedig 70-80% környékére voksoltak.

Közel 40% jelölte meg kizáró oknak a kötelező negatív PCR tesztet, illetve ha nem lesz elég a védettségi igazolvány. 20%-nak befolyásoló lemondási tényező, ha kiderül, hogy Horvátországban romlik a vírushelyzet, ha megjelenik a negyedik hullám, illetve ha visszamondják a lefoglalt szállást.

75% nem tervez változtatni az utazás időpontján, 10%-uk későbbre tolná, míg 15%-uk csak jövőre utazna. 80% nem tervez változtatni az utazási célon, 13% lehet, hogy maradna belföldön, míg 7% más országba utazna.

A válaszolók többsége már ismeri a No Roamingnál bérelhető ENC készüléket, 37%-uk bérelni szokta, míg 10% saját eszközzel rendelkezik. Egyharmaduk kért további információkat a fizetős horvát autópálya használatát jelentősen megkönnyítő lehetőségről, amelyről bővebben a www.noroaming.hu oldalon olvashatnak.

Mindenkinek kényelmes és biztonságos horvátországi nyaralást kíván a No Roaming ENC csapata!

A közlemény letölthető pdf-ben és annak részletei szabadon átvehetők és megjelentethetők a forrás megjelölésével.
További információ a felmérésről:
enc@noroaming.hu, +36305359639

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!