fbpx

Idén 2 horvát strand is a dobogósok között van!

 

A ” European Best Destinations ” kihirdette a 2019 év legjobb strandjait! Az 1. és a 3. helyen is horvát strand landolt. A legjobb plázs Konavle régió szívében található
10 percre Cavtattól és 30 percre az Adriai-tenger gyöngyszemétől, Dubrovnik városától.

A sziklák lábánál elterülve fedezhetjük fel ezt a csodás partszakaszt, amihez még 1955-ben építettek a helyiek egy alagutat, hogy a fentebb lévő mezőkről (melyeket gyakran elárasztott a víz) lejuthassanak a tengerhez. A fennmaradó köveket útépítésre használták, vagy egyszerűen a tengerparton hagyták. Néhány év alatt a tenger ezeket a köveket kavicsokká majd homokká formálta. Így született meg a Pasjača névre keresztelt strand. Az idő múlásával a víz elhordta a homokot ezért a helyi lakosok új köveket hordtak a helyükre, melyek először kavicsokká, majd újra homokká formálódtak. Ezt újra és újra megteszik, hogy megóvják  a kis paradicsomukat. A  Pasjača strandot – mely Európa leggyönyörűbb tengerpartja – közös alkotása embernek és természetnek.

 

Most, hogy kicsit többet tudtok a Pasjača strand történetéről, beszéljünk a napi programokról: bevásárolhattok Popovići városában (víz, szendvics, gyümölcs, környezetbarát naptej és fürdőruha, ha a sajátotokat otthon hagytátok – hiszen ez nem nudista strand)

 

A hangos zene, strand-bár és a vizi sportok kedvelőinek azt tanácsoljuk, kerüljék el a strandot; itt ugyanis semmi ilyesmit nem találnak, csak a természet lágy ölét és a csendet. A strandhoz a sziklák közötti kis ösvényen juthattok el.

 

Bátran vágjatok bele a hely felkutatásába, ehhez a kis édenkerthez ugyanis nem egyszerű eljutni. Ha már a közelben vagytok, egy jelzés mutatja majd az utat. Az autót hagyjátok az ingyenes parkolóban és bizonyosodjatok meg róla, hogy semmit nem hagytok hátra amire szükségetek lehet majd sétáljatok el Európa legszebb strandjára. Ne hagyjátok ki Cavtat városát sem, mely a sok turista szerint Európa legimpozánsabb célállomásai közé tartozik. A strand innen 15 percnyi autóútra van.

 

Mutatjuk, hogy merre menjetek és hogy mennyibe fog kerülni az útdíj, ha tőlünk bérlitek az ENC-t:

Leggyorsabb, ha végig pályán mentek és ENC-t használtok. 

A határt átlépve maradjatok az A4-es autópályán egészen a Sveta Helena ENC kapuig. Ennek a szakasznak a díja:  Goričan – Sveta Helena ->44 kn
Ezután haladjatok tovább a körgyűrűn a következő felhajtóig (Zagreb Lučko) (a körgyűrű díjmentesen használható). Innen már végig az A1-es autópályán kell maradni, míg el nem éritek a karamatići kaput. Zagreb Lučko – Karamatići ->256 kn
Utána haladjatok tovább a D425-ös autóúton majd a 8-as úton Popovići városáig.

Az árak tájékoztató jellegűek, mivel a szokásos nyári 10%-os áremelés idén is várható.

 

Harmadik helyre futott be a Nugel strand a Makarska riviérán:

 

 

 

Címkék: , ,

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!