fbpx

Horvátországra jellemző időjárás áprilistól szeptemberig

 

Április: Áprilisban már 14 fok az átlaghőmérséklet és közel 20 fokos nappali maximális hőmérsékletben sétálhatunk a tengerparton. Igen, ilyenkor már erre nagyszerű lehetőség nyílik, hiszen napi 7-8 órán keresztül süt a nap. Csapadék szinte alig lesz, 6 mm az átlagos mennyiség. A kontinentális részeken 10-11 fok az átlaghőmérséklet. Itt viszont kicsit nedvesebb az időjárás, 7-9 mm közötti csapadék mennyiséggel kell számolni.

Május: A május már elő nyár a tengerparton. Az átlaghőmérséklet 18-19 fok körül alakul, a tenger hőmérséklete pedig 17-18 fokig melegszik. A nappali csúcshőmérséklet már eléri a 24-25 fokot. Érdekesség, hogy májusban esténként a tenger melegebb, mint a levegő hőmérséklete. A kontinentális részek lényegesen hidegebbek, nedvesebbek. 15-16 fokos átlag-hőmérséklettel és 10-17 mm csapadékkal kell számolni.

Június: Ez már igazi nyár az Adrián. A júniusi átlaghőmérséklet 23 fok. Napi 11 órán keresztül süt már a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-29 fok körül alakul, mely bőven izzasztó egy középkori óvárosban sétálva. Hál istennek, a tenger hőmérséklete júniusban már bőven 20 fok felett van, 22-23 fok a hivatalos adatok szerint. Csapadék alig várható. Ezzel szemben a kontinentális részen a június az egyik legcsapadékosabb hónap, 10-14 mm esővel és 18-19 fokos átlag-hőmérséklettel.

Július: Eljött az igazi nyár, tengerpart, hosszú nyári esték korszaka. 30-32 fokos hőség, 24-26 fokos tengervíz hőmérséklet, napi 11 órányi napsütés. Ilyen a nyár Horvátországban! Nyáron sokszor a forró levegő beszorul a kontinentális részen, így néha ott is előfordulhat forróság. A kontinentális részen az átlaghőmérséklet 20-21 fok, 8 mm csapadékkal.

Augusztus: Továbbfolytatódik a nyár és a nyári hangulat. A levegő hőmérséklete 1 fokkal csökken, 25 fokig. A tengervíz hőmérséklete ebben a hónapban a legmelegebb. 26-27 fokig melegszik fel az Adria. Talán az augusztus a legszerencsésebb idő a nyaralásra. Csapadék alig várható és továbbra is 11 órán keresztül süt a nap. A kontinentális részen 19-20 fokig csökken az átlaghőmérséklet, viszont esős az idő. 7-12 mm csapadék várható.

Szeptember: Szeptemberrel vége a nyárnak, viszont továbbra is megmarad a jó idő. A tengerparton az átlaghőmérséklet 4 fokkal csökken 21 fokig, viszont a legmagasabb nappali hőmérséklet még így is 25-28 fok körül alakul. A tenger hőmérséklete még mindig a kellemes 23-24 fok között van. A kontinentális részen 14-17 fok között mozog az átlaghőmérséklet a csapadék mennyisége 7 mm.

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!