fbpx

Horvátországba utazók 10 pontja

 

Összegyűjtöttük és folyamatosan frissítjük a legfontosabb információkat a Horvátországba utazó nyaralók részére:

1. Horvátország május 29-től megnyitotta határait a Magyarország felől érkezők számára, tehát szabadon beutazhatunk!

2. Magyarország június 12-től megszüntette a karanténkötelezettséget Horvátország felől, tehát már szabadon hazautazhatunk!

3. Horvátországban már április közepén megállt a járvány terjedése, beváltak az intézkedések, hetente csupán néhány új fertőzöttet regisztrálnak!

4. Elkészült és itt elérhető az online űrlap, amely az országba történő beutazás előtt kitölthető, így lehetőség lesz a gyorsított határátlépésre. Június 3-án elkészült az űrlap magyar nyelvű verziója is, így sokkal egyszerűbbé vált a kitöltése. A visszaigazolásban kapott azonosító segít a határátlépésnél.

5. Idén nyárra nem emelkednek 10%-kal az autópálya díjak Horvátországban, így olcsóbban utazhatunk, mint tavaly. A zsúfoltságuk viszont nőhet, ezért is javasoljuk az ENC bérlését és használatát az autópályákon. Jó hír a Krk-szigetre látogatóknak, hogy idén ingyenes a híd! A horvát útdíjakról itt olvashat.

6. A horvát strandokon is új viselkedési szabályokat és higiéniai előírásokat vezettek be a nyaralók biztonsága érdekében. Ezekről a helyszínen és a szálláshelyeken tájékoztatják a nyaralókat.

7. A horvátországi szálláshelyek, éttermek, üzletek, szolgáltatók, gyakorlatilag az összes idegenforgalom által érintett tevékenység felkészült a megváltozott körülmények szerint fogadni a vendégeket.

8. A tengervíz hőmérséklete idén kicsit lassabban, de folyamatos növekszik. Meleg nyarat és forró napokat jósolnak a meteorológusok.

9. A horvát üzemanyagárak jóval magasabbak mint az itthoniak, de ott is olcsóbban tankolhatunk idén, mint tavaly. A benzinkutak árai között nincs jelentős különbség.

10. Ilyen szálláshely bőség soha nem volt Horvátországban, most még az árak is kedvezőek, ezért érdemes alaposan körbenézni. Ez a nyár kiváló lehetőség lesz új nyaralóhelyek, partszakaszok, városok, látványosságok megismerésére.

Jó utazást és kellemes nyarat kívánunk!

Igen, utazunk és szeretnék ENC-t rendelni  >>

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!