fbpx

Horvátország autóval

 

Amennyiben saját gépkocsival érkezünk Horvátországba rugalmasságunknak és kényelmünknek semmi sem szabhat határt. Horvátország úthálózata az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A már meglévő utakat fejlesztették valamint új autópályákat is építettek.

Számos interaktív útvonaltervezőt vehetünk segítségül, hogy a legjobb útitervet készíthessük el nyaralásunkhoz. (pl. Michelin)

 

Érkezés autóval:

Nyaralásunkat már a kezdetektől rugalmasan és függetlenül tölthetjük, ha saját gépkocsival érkezünk.

Ahhoz, hogy a nyaralóhelyen mobil és kötetlen legyen tartózkodásunk hosszú utat kell megtenni a lakóhelyünktől, viszont hosszabb tartózkodás esetén mindenképpen megéri a fáradtságot.

Horvátországban különböző utak futnak a part mentén, amelyeken az adott régiókhoz történő forgalom megoszlik. Útdíj Horvátországban is van az autópályákon, az Ucka-alagútnál, valamint Krk felé vezető hídon. A zsúfolt autópályák azonban elkerülhetőek, ha utazásunkra elég időt terveztünk, választhatjuk az ún. kényelmi útvonalat is. Zágrábtól tovább a nyaralóhelynek megfelelően Karlovacon vagy Rijekán és Spliten át mehetünk tovább. Dél-Dalmáciába Bosznia-Hercegovinán keresztül, Szarajevón és Mostáron át vezet az út.

Ügyelnünk kell arra, hogy Horvátországban nappal is fényszóróval kell közlekedni.

Szigorú, nulla ezrelékes szabály van érvényben, tehát ha vezetünk sem alkoholt sem drogot nem szabad fogyasztani. Célszerű utazás előtt átnézni az útvonalat egy térkép segítségével.

Az elakadásjelző háromszögre, a vontatókötélre és az elsősegély dobozra a szokásos szabályok vannak érvényben. A jármű alapfelszereltségéhez tartozik a világításhoz szükséges izzókészlet, de ennek ellenőrzését nem veszik olyan szigorúan.

Benzineskannát vagy más üzemanyag tárolására szolgáló kannát mindenesetre tilos magunkkal vinni.

Egy kis tervezéssel illetve előrelátással az utazás problémamentes lehet és tökéletesen összhangban lehet a nyaralással.

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!