fbpx

Hatalmas ciklon közeledik Európa felé

 

Az Országos Meteorológiai Intézet sajtóközleményt adott ki a rendkívül változékony időjárás miatt.

A meteorológusok már napok óta figyelik a változó időjárás jeleit és hétfőn külön jelentést adtak ki a ciklusról.

A hét folyamán az időjárás különböző arcait mutatja meg, lesz hűvös és meleg is. Várható napsütés, de gyakrabban jelenik meg viharos, felhős időjárás csapadékkal, tudtuk meg a DHMZ-től.

A kedd erősen szeles lesz és a legtöbb területen a hőmérő higanyszála 0 fok alá eshet, a magasabb területeken a havazás sem kizárt. Ez egyáltalán nem szokatlan így december közepén. A vihar megerősödik és kiterjed az Adriai-tenger déli részére is. Sok helyen számíthatunk orkán erejű széllökésekre, ami a közlekedést is nagyban befolyásolja a szárazföldön és a vízen egyaránt.

A nap folyamán azonban a felhők elhagyják a horvát területeket, így szerdára virradóra már részben napos idő várható és a vihar is gyengül. Reggel azonban még hideg lesz, a szárazföldön a hőmérséklet többnyire -7 °C-tól -2°C-ig terjed és a part menti fagyok sem zárhatóak ki, különösen a Ravni kotarban.

A szerdai enyhébb időjárás után, csütörtökön már megérkezik a csapadék is. Az Adriai-tengeren esőzések, míg a belső szárazföldi területeken havazás és havas eső várható. Habár a csapadékmennyisége nem lesz nagy, néhol a hideg miatt megmaradhat a hó, így az utak is csúszóssá válhatnak.

Pénteken, az adventi időszakban sokunkat felvidító téli fuvallatot, a mérsékelt déli időjárás váltja.

Európa fölé egy hatalmas ciklon érkezik  erős, viharos széllel, nagy mennyiségű csapadékkal és magas hullámokkal, számos problémát okozva ezzel több ország számára.

A part mentén több lesz a csapadék,emiatt a kora reggeli órákban fokozott óvatosságra intik az embereket, ugyanis a talaj menti fagyok miatt jegesedés is várható. A hétvégén valószínűleg kellemesebb, de továbbra is szeles idő várható.

Várható csapadékmennyiség péntekre. (legalsó kép)

 

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!