fbpx

“Földiekkel játszó égi tünemény” – Modra Špilja

 

Vis sziget szomszédságában a Bisevo szigeten található  Horvátország lélegzetelállító látványossága a Kék Barlang. Bisevo főként lakatlan, szálláshelyet legközelebb Komizán tudsz foglalni. Naponta több szervezett túra indul a különlegesség megtekintésére. Eleinte csak a tenger szint alatt búvárkodva lehetett bejutni a barlangba, 1884-ben azonban báró Eugen von Ransonet meg nagyobbíttatta a barlang mesterséges bejáratát, így már egy kisebb csónakkal is bejuthatsz a barlang belsejébe.

 

A barlang belsejébe kis csónakokon fogsz bejutni, mely belülre érve azonnal elkápráztat. Ezt a különleges tüneményt a napfény játéka hozza létre. A természetes víz alatti bejáraton bejut a fény és a sziklákon megtörve lélegzetelállító kék fénnyel árasztja el a barlangot.

 

Minden évben legalább 10.000 turista keresi fel Kék Barlangot. Ha itt jársz, mindenképpen érdemes megnézni a Zöld Barlangot is, mely hasonló hatások miatt zöld fényben játszik. Maga a sziget is elvarázsol átlátszó kék vizével, cédrus fáival, és néhol 140 méter magasra tornyosuló szikláival. Ha strandolni szeretnél Bisevo két homokos öböllel vár, ahol garantált a pihenés.