fbpx

Dalmácia Európa legmelegebb területei között van a napokban

 

2020. február 18-án, kedden, Split, Dalmácia Európa legmelegebb része volt.

Januárban melegrekord dőlt meg Európában, melyet eddig a február is követett a havi átlaghőmérsékleteket tekintve. Az elmúlt néhány napban nagyon meleg légtömegek söpörnek végig Európa partjain, az évszakhoz mérten szokatlan hőmérsékletet eredményezve ezzel.

Ezen a napon, Görögország és Spanyolország egyes részeivel együtt, Dalmáciában volt a legmelegebb, több helyen is + 20 fokot mértek.

Míg kedden Horvátország legnagyobb részét felhők borították, nyugaton pár szem esővel a délutáni hőmérséklet 7 és 13 ° C között volt, addig Dalmáciában egészen máshogy alakult az időjárás: meleg és napos idő volt átlag feletti hőmérséklettel.

A magas légnyomásnak köszönhetően, az előre jelzett árapály a part és a szigetek mentén ma tetőzött. A legmelegebb Dalmácia középső részén és Sibenik mögöttes területein volt, ahol a levegő hőmérséklete elérte a + 20 ° C-ot, írja Dalmacija Danas.

A meleg időjárásnak köszönhetően a bátrabbak még a strandra is kimerészkedtek és Dubrovnik népszerű Banje strandján úsztak is a napokban. Miközben a levegő hőmérséklete meleg a tenger továbbra is  csupán 14 ° C. A tél hivatalosan még néhány hétig tart.

Szerdára Dalmáciában további felhőkre és enyhe esőre számítanak. Csütörtökön a nap visszatér, de a bura nevű szél egyes részeken hevesnek ígérkezik.

Címkék:

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!