Brodet – a tipikus horvát leves
A horvátok nem tulajdonítanak akkora hagyományt a leveseknek, mint mi, magyarok. Ha levesről van szó, leggyakrabban a Brodet, más néven hallevest szokták elkészíteni. Különlegessége, hogy többféle halból készül, és mindig agyagedényben, parázson készítik el. Polentával tálalják. Legalább háromféle halat használj az elkészítés során, azonban minél több, annál biztosabb a siker!
Hozzávalók
- 1,5 kg hal angolna, tengeri menyhal, pisztráng, lapos hal (letisztítva, pikkelyezve, feje és a farka eltávolítva, szeletekre vágva
- 100 ml extra szűz oliva olaj, + a sütéshez amennyi kell
- fél citrom leve
- 20 fokhagyma gerezd zúzva
- fél csokor aprított petrezselyem
- 1 db nagy vöröshagyma aprítva
- fél csésze finomra vágott paradicsom
- 100 ml fehér bor
- só és bors ízlés szerint
- 500 ml halleves alaplé vagy víz
- 12 db éti kagyló, tisztítva
- 6 db garnélarák, homár
- 12 db koktél paradicsom
Recent Comments
ActionSchedulerSays
action complete
ActionSchedulerSays
action started