fbpx

Az öt legszebb strand a Makarska-riviérán

 

A Makarska Riviérán a hosszú kavicsos és homokos strandok miatt, valamint a napsütéses órák nagy számának köszönhetően tökéletesen élvezhetjük a nyár előnyeit. Makarska a legnagyobb város, amely kis turisztikai üdülőhelyekkel rendelkezik a part mentén, mint például Brela, Baska Voda, Igrane vagy Tucepi. A gyermekes családok és a nyári napsütés szerelemesei körében kedvelt úti cél. Ezen rész partjai gyönyörű nudista és félreeső strandokat is rejtenek.

Nugal strand

A Nugal strand Tučepától nem mesze található, már több mint harminc éve népszerű úticélja minden turistának, akik kedvelik a nudista strandokat. Mint a legtöbb nudista strand, úgy a Nugál strand is messzebb található meg a „civilizációtól”. Harminc perc sétányira van az erdőben, mely összeköti Osejavát Makarskával valamint Tučeppel. A kavicsos talaj miatt nem ajánlatos papucsban vagy  mezítláb megtenni ezt az utat. A tengerpartot hatalmas sziklák veszik körbe, melyek szebbé varázsolják a strandot, valamint megkímélik az arra túrázó nyaralókat a látványtól, mely kellemetlenséget okozhatna. Ételt és italt szükséges magukkal vinni ide, valamint védekezni a nap ellen ugyanis a Nugál strand nem nyújt sok árnyékot a strandolók számára.

A Punta rata strand

A Punta rata strandot 2004-ben a legszebb strandnak nyilvánították Makarskában. Ez egy kavicsos strand homokos bemenettel a tengerbe, ennek köszönhetően családok számára is tökéletes. Illatos fenyőkkel van körbevéve, melyek kellemes árnyékot nyújtanak ha a strandolók pihenésre vágynak. A tengerpartot egy különleges kő is jellemzi, mely kerek alakú és a tengerből emelkedik ki: ez lett a strand szimbóluma.
A Punta rata strandon bárok találhatóak , éttermek hal és hús menüvel, ugyanakkor napágyat és napernyőt is lehet bérelni.

A Tucepi tengerpart

A Makarskai Riviéra leghosszabb tengerpartja Tucepiben található, 7 km-re helyezkedik Makarskától. A Tucepi part 4 km hosszú, mellette pedig található egy sétány, melyet fenyők, valamint tamariska fák díszítenek. Ez a strand népszerű a családok körében mivel apró kavicsos, a tamariska fák nagy árnyékot nyújtanak, valamint sok különlegességgel szolgál a gyerekek számára, mint például vízibicikli vagy vízi csúszda. A szülőknek is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál, pihenhetnek az egyik kávézóban,vagy a bérelt napozóágyakon. A part menti sétány kiváló lehetőséget biztosít egy relaxáló sétára.

A Nikolina strand

Az egyik leghíresebb strandja a Makarskai Riviérának, a Nikolina strand, Baška Vodában található. Ezt a strandot büszkén díszíti a kék zászló , mely a tenger tisztaságának jele. A strand kitűnő gyermekes családok számára ugyanis jó felszereltséggel rendelkezik: kávézók, éttermek, vízibicikli, valamint napernyőt és napágyat lehet bérelni. Nagy előny hogy a tengerparton két bejárat is van a tengerbe mozgássérült személyek számára.

A Donja Luka strand

Ez az utolsó tengerpart mely a Makarskai Riviérán található. Ez a híres kavicsos strand pár kilométer hosszú valamint a legkülönbözőbb érdeklődésű turisták körében is ismert. A tengerpart sok érdekességet nyújt, mely egész nap szórakoztatja a fiatalokat és gyerekeket – vízibicikli, vízi csúszda valamint bungee jumping. Miután kiszórakozták magukat a tengerben, a nagy fenyők bőséges árnyékot nyújtanak mindenki számára. A sok érdekességen kívül, a tengerparton találhatóak mosdók, zuhanyzók, éttermek és kávézók. Ez a tengerpart is rendelkezik több bejárattal a tengerbe a mozgássérültek számára.

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!