fbpx

70 éve nyitotta meg kapuit a Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Idén ünnepli megnyitásának 70. évét, a horvát Plitvicei-tavak Nemzeti Park, az UNESCO világörökségi listájára pedig 40 éve került fel. Az évfordulók alkalmából egy teljes héten át alig kell fizetni a belépőjegyért.

Az 2019. április 22. és 28. között vásárolhatunk olcsóbban belépőket, ami egy felnőtt esetében 50 horvát kunába kerül, ami átszámolva 2000 forint, a gyerekeknek pedig 20 kuna, azaz 850 forint lesz a jegy.

Ezeken a napokon, mint bármikor máskor, körbe lehet járni a park összes látványosságát, meg lehet nézni a kristálytiszta tórendszert és fel lehet keresni minden turistaútvonalat . Kizárólag az interneten lehet megrendelni az olcsó jegyeket, legkésőbb két nappal az érkezés előtt.

A horvát parkot páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt már 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították. Területén több védett állatfaj él: medvék, farkasok, vidrák és erdei fülesbaglyok. 1979-ben a vidék rákerült az UNESCO természeti világörökségi listájára is.

 

 

Címkék: ,

No Comments

Leave a Reply

2022-ben már az ENC-kölcsönzőtől!

Kedves korábbi megrendelőnk!
2022. január 1-jétől a No Roaming ENC üzletágát átvette az ENC-kölcsönző Kft., ezért az idei ENC bérléshez átirányítunk majd az enc-kolcsonzo.hu weboldalra!
Az ENC-kölcsönzőnél elérhető személyes átvételi lehetőséggel és a kiszámítható napidíjas rendszerrel még egyszerűbben és gyorsabban juthatsz majd az eszközhöz.
Idén is bérelj ENC-t utazásodhoz!