fbpx

2019-ben várható nyári időjárás előrejelzés Horvátországban

 

Az eddigi, középszerű tavasz után, mely kemény havazással és hurrikán erejű szélfúvással járt Zágrábban, valamint a leghidegebb átlaghőmérsékleti rekorddal Splitben, gondolkodásra ad okot, hogy vajon mi várható a nyárra Horvátországban.

 

A vezető globális meteorológiai előrejelző szolgáltató, az AccuWeather, ezen a héten kiadta a 2019-es európai nyári előrejelzést és úgy tűnik, hogy ez az idei a szélsőségek nyara lesz.

Az AccuWeather előrejelzése azt mutatja, hogy száraz és nagyon meleg időjárás lesz a meghatározó Horvátországban, viszont az egész szezonban rideg zivatarok várhatóak.

Bár a térség nem lesz mentes a hőhullámoktól, nagy lesz a valószínűsége az erőteljes zivatarok előfordulásának.

„Ezek a viharok gyakori villámlást, árvizeket, pusztító szeleket és jégesőt eredményeznek” – mondta Tyler Roys az AccuWeather Meteorológusa.

A heves viharok nagyrészt a délutáni és az esti órákban fordulnak majd elő.

A rendkívül meleg hőhullámok az előjelzések szerint Portugáliából és Spanyolországból sújtják a térséget és haladnak tovább Lengyelország és Magyarország felé.

A hőség, ami jóval intenzívebb lesz, mint a múlt nyáron, júniusban kezdődik az Ibériai-félszigeten, majd utána terjed tovább észak és kelet felé a nyári hónapok folyamán.